+36 70 238 7093 eniko@szexkonzultacio.hu

Merevedési zavar

MEGOLDÁSA CSODASZEREK HASZNÁLATA NÉLKÜL

Merevedési zavar lelki hátterének komplex felderítése, amelyek a megoldás alapjait képezik, hogy újra magabiztosan menj a hálószobába.

A tudományos szexológiai irodalomban olvasható, és sajnos a konzultációkon is erről számolnak be, hogy korosztálytól függetlenül a férfitársadalom számottevő része szenved merevedési zavaroktól. Ez még nem lenne olyan nagy probléma, hiszen ez az állapot jó eséllyel visszafordítható, ha a merevedési zavar lelki eredtű! Az igazi probléma az,  hogy sokan beletörődnek abba, hogy nincs megfelelő merevedésük, és nem tesznek igazán azért, hogy legyen. Kényelmükben vagy szégyenükben inkább lemondanak a valódi szexuális élvezetekről. Ha mégsem, akkor meg különféle szexuális segédeszközökkel, kvázi kék és egyéb pirulákkal próbálják megoldani a merevedési gondjaikat. Az elmúlt évek szexológiai konzultációkon szerzett tapasztalataim azt mutatják, hogy többnyire sikertelenül. Mint már említettem a merevedési zavarnak sokszor lelki okai lehetnek, azt viszont sokan nem tudják, hogy ez még nem impotencia.

Nézzük meg röviden, hogy miért nem működnek a csodaszerek lelki alapú potenciazavar esetén:

Az erekció létrejöttéért a paraszimpatikus idegrendszer a felelős. Ahhoz, hogy a paraszimpatikus idegrendszer jól tudjon funkcionálni, fontos a lelki ellazultság és a nyugodt környezet. A sok kudarc eredményeként felléphet viszont a félelem. A férfi már előre stresszes helyzetben érzi magát attól,  hogy vajon lesz-e merevedése az intim együttlét során, akkor szinte biztos, hogy sorozatosan becsődöl. Ha magadra ismersz, és tisztában vagy vele, hogy ezek a negatív berögződések a lelkedben jöttek létre valamiért, melyek gátolják az erekciódat, akkor szexológiai konzultáción a helyed. Ezeken a konzultációkon részletesen feltárjuk a gátló lelki okokat, és megkeressük a hatékony megoldást. A szervezetben a lelki gátak stresszreakciót hoznak létre, és ilyenkor szimpatikus idegrendszer kap serkentő hatást. Míg a szimpatikus idegrendszer működése hátráltatja az erekciót, addig a paraszimpatikus idegrendszer aktivitása elősegíti a merevedést. A stressz és a nyugalom nem tud egyszerre teljesülni. Ezért a kialakult stresszes állapot (lelki gátakra nem hat a pirula), felülírhatja a szervezetben a beszedett potencianövelők hatásmechanizmusát, melynek eredményeként nem jön létre az erekció.

Nem szabad lemondani a jó szexuális életről, hisz arról így könnyen le is lehet szokni. A jó hír viszont, hogy vissza is lehet szokni. A kiegyensúlyozott, felszabadult szexuális élet mindenkinek jár. A merevedési zavarra létezik hatékony szexológiai megoldás, amely a férfiak 80%-nál hosszú távon eredményes.

A merevedési zavar és az impotencia különbsége

A köztudatban gyakran előfordul, hogy félreértelmezik a merevedési zavart, és az impotenciát. A két állapot pedig nem ugyanazt takarja. Nagyon fontos, hogy szexológiai szempontból megkülönböztessük, hogy az ügyfélnél melyik okozza a problémát.

Merevedési zavarok a férfiaknál már fiatal felnőtt korukban is előfordulhatnak. Tévhit, hogy ezek a problémák csak az idősebb korosztálynál jelentkezhetnek.

Az átmeneti merevedési problémák többnyire különböző lelki okokra vezethetők vissza, ilyen lehet többek között a stressz, fáradtság, alváshiány, pornófilmfügőség, megfelelési kényszer, depresszió, önbizalomhiány, munkahelyi-, családi-, párkapcsolati nehézségek.

Impotenciáról, akkor beszélhetünk, ha a pénisz minimum 3 hónapja nem képes erekciót produkálni maszturbáció vagy egyéb szexuális izgalom hatására. Ebben az esetben szervi okok, és egyéb társbetegségek állhatnak a háttérben. Ajánlott először urológus szakorvost felkeresni, aki felderíti a lehetséges szervi okokat, amik gátolhatják a merevedést. Ha megállapítható szervi ok, akkor elsődleges ennek a kezelése szakorvossal. Ha pedig a szervi okok kizárásra kerültek, akkor nem lehet kérdés, hogy fel kell keresni egy szexológust, aki segítséget nyújt a helyreállásban. Tudományosan bizonyított, hogy a tényleges impotencia állapota ritka. Legtöbbször átmeneti merevedési zavar tapasztalható a férfiaknál.

Az átmeneti merevedési zavar megállapításra otthon elvégezhető önellenőrzést javaslok:

Legtöbbször a merevedési problémáidnak lelki okai vannak, ha a reggeli merevedésed létrejön, illetve maszturbálás során fenn tudod tartani az erekciódat. Ilyenkor a potencianövelő szerek többnyire hatástalanok. Szeretném felhívni a figyelmed, hogy az öndiagnózis nem helyettesíti a szakemberrel történő konzultációt!

A szexológiai konzultáció lelki eredetű szexuális elakadások megszüntetésére irányul, otthon végezhető gyakorlatokkal párosítva. A konzultáción csak beszélgetés történik, és nem jár semmilyen testi érintéssel. Minden ügyfélnek különböző elakadásai, szexuális funkciózavarai vannak, így minden eset más szexológiai módszereket igényel, aminek kiválasztásához, és hatékony alkalmazásához szexológiai szakértelem szükséges.