+36 70 238 7093 eniko@szexkonzultacio.hu

Urológus helyett

Ha az urológus nem tud segíteni

Ez a bejegyzés neked szól, ha az urológus/andrológus nem tudott a merevedési problémádon segíteni, hiába írta fel a tesztoszteron pótlót és a potencianövelőt. Jelenleg ezzel a lépéseddel még csak egy minimális erőfeszítést tettél ahhoz, hogy ismét te irányítsd a péniszedet. Elmondom, hogy mi ennek az oka, és megmutatom, hogy lehetsz újra magabiztos, potens férfi.

A férfiak jelentős része már a 20-as 30-as éveiben különböző vény nélküli és vényre kapható potencianövelőkkel akarja az erekcióját fenntartani, és ettől remélik, hogy újra magabiztosan mennek az ágyba és sikeresek lesznek a nőknél. Mi lesz később? Potencianövelő gyógyszerfüggő leszel? Nem mersz majd nélküle elkezdeni szeretkezni? Ezzel a hozzáállással akár le is mondhatsz a nőkről, a szexről, hogy elkerüld az újabb kudarcokat. Elfelejtitek azt figyelembe venni, hogy a szexualitás és a merevedés több mint egy biokémiai folyamat.

Ha az urológus/andrológus (feltételezem, hogy alapos kivizsgáláson vettél részt) nem tudott a merevedési zavarodon segíteni, annak jellemzően az az oka, hogy a problémád részben vagy teljesen lelki eredetű. A lelki-érzelmi feszültség testi jelenségek (jelen esetben a merevedési zavar) formájában történő megnyilvánulása általánosan ismert. A férfiak idegrendszere és szervezete eltérően reagál a magánéleti és szexuális kihívásokra. Ha bár sokan titkoljátok, vannak érzéseitek, lelketek, könnyeitek, vágytok a dicséretre, ölelésre, kedves szavakra, bújásra, és bizony ezek befolyásolják az erekciótokat. Ezeket vajon megkapod?

Tesztoszteron szint és a tévhitek a merevedési zavar tekintetében

A tesztoszteronnal kapcsolatban sokszor felvetődik, hogy milyen hatással van az erekcióra. Sokan túlzott jelentőséget tulajdonítanak ennek az érteknek. Abban megegyezik az orvostudomány, ha alacsony az nem jó. Ebben az esetben a pótlása szükséges lehet, erről mindig a szakorvos dönt. Azonban a klinikai bizonyítékok nem egyértelműek annak tekintetében, hogy csak a tesztoszteron pótlása megoldaná az erekciós problémákat. Sőt, többnyire nem oldja meg. Egyes férfiaknak egészséges erekciója van annak ellenére, hogy a tesztoszteron szintje jóval a normál tartomány alatt van, illetve fordítva is igaz, hogy a normál tartományban van, és mégsem működik a péniszük megfelelően. Az alacsony tesztoszteron befolyásolhatja a szex utáni vágyat, de önmagában ritkán okoz merevedési zavart.

A potencianövelők legtöbbször nem segítenek, csak egy ál önbizalmat adnak, illetve placebóként működik. Ha ez nem így lenne, akkor nem lennének szexológusok/szexuálpszichológusok/szexuálterapeuták. Hiszen kinek lenne kedve a potencia gondjairól „beszélgetni”!? Sokan úgy gondolják, hogy az orvos majd konkrét tényként közli, hogy mi okozza panaszaikat. Jellemzően az időkorlátaik, túlterheltségük, nem ad lehetőséget arra, hogy mindent megkérdezzenek és el is magyarázzanak. A megoldás általában abból szokott állni, hogy felírják a tesztoszteron pótlót és a potencianövelőt. Jobb esetben ideig-óráig érezhető javulás, aztán rájössz, hogy még sincs megfelelő erekciód. Mi történik ilyenkor? Felírnak egy másik hatóanyag tartalmú potencianövelőt és egy újabb adag tesztoszteront. Hátha az jobban beválik, és te újra elkezdesz reménykedni, és végül megint kudarcba fulladtál. Azt ajánlom neked, hogy keress fel olyan orvosokat, szakembereket, akik nem nagyüzemi módon 5-10 percben egy recepttel próbálják megoldani az erekciós problémádat, hanem szívvel-lélekkel kezelnek, figyelmet és időt szánnak rád. Szólok előre, ez nem fér bele kb.10 percbe.

Mi kell ahhoz, hogy megoldódjon a merevedési zavarod?

Meglepő módon idő és figyelem. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb módszert kapd, mindenképp szükséges egy teljes körű magánéleti és szexuális állapotfelmérés. Ez akár 2-3 órát is igénybe vehet, extrém esetben még többet. Miért ennyire fontos ez? Ha az idegrendszeredben van valami gát, arra semmilyen potencianövelő nem fog jól hatni (még ha ezt sokan nem is ismerek el) ugyanis a probléma fejedben van, nem pedig a péniszedben. Csak az okok feltérképezésével lehet speciálisan neked szóló, komplex merevedés javító programot kialakítani, ahol az idegrendszeri problémáidat (ezeket kizárólag lelki tényezőkre értem) is helyre teszik.