+36 70 238 7093 eniko@szexkonzultacio.hu

Párkapcsolat

Férfi gondok megoldása női szemmel

Férfiaknak segítek megoldani a magánéleti és szexuális problémáikat, hogy újra magabiztosak legyenek a nőknél és nyugodtan menjenek a hálószobába. Általában a férfiak nem úgy születnek, hogy értik a nők gondolkodásmódját, és ez így van jól. A férfiakról kialakított ideális elképzelések közé tartozik, hogy szuperhősnek kell lennie és mindennel egyedül szükséges megküzdenie. A nőkkel ellentétben még a barátaiknak sem merik teljesen őszintén elmondani a magánéleti problémáikat, mert úgy érzik, hogy akkor csorbul a férfiasságuk.

Eleged van a kudarcokból magán- vagy szexuális életedben? Ha nem mersz lépni, egyszer csak a kényszer elindít. Te szeretnéd az eseményeket kontrollálni vagy a kényszer irányítson téged? Megéri elviselni a hosszú évek óta tartó eredménytelenséget a magánéletedben, csupán azért, hogy elmondhasd, hogy te erős férfi vagy, és mindent megoldasz egyedül.

Férfiaknak szóló konzultáció főbb témakörei:

 • Ismerkedési/Párválasztási nehézségek
 • Párkapcsolati/Házassági gondok
 • Megoldatlan konfliktusok
 • Hűtlenség kezelése
 • Válás/Szakítás
 • Magánélet/ Munka egyensúlya
 • Munkafüggőség
 • Teljesítménykényszer/Önbizalomhiány
 • Női viselkedés/Gondolkodás meg nem értése
 • Szexuális problémák
 • Pénisz méretéből adódó komplexusok

A férfiaknak szóló konzultáció: a lényegre összpontosít, az elérhető eredményekre koncentrál. Tudom, hogy milyen kérdéseket kell feltennem neked, hogy megtaláljuk a megoldást, vagy elérjük a kívánt célt. Azt is tudom, hogy mi működik a nőknél és mi nem, hiszen én is nő vagyok. Az első konzultáció után lesz egy konkrét megoldási javaslatom és elmondom, hogy mik azok a lépések, amik szükségesek ahhoz, hogy újra te irányítsd az eseményeket.

Tévhit, hogy a férfiakat nem foglalkoztatja a párkapcsolatuk. Ugyanúgy foglalkoztatja, mint a nőket, csak többnyire másképp közelítik meg, amivel a saját dolgukat nehezítik meg.

Miben más ez a megközelítés?

Stresszeltél már azon, hogyan fogsz tudni teljesíteni az első alkalommal? Sejtéseim szerint igen. Többnyire nem mered senkinek sem bevallani, hiszen egy férfi sebezhetetlen főleg az ágyban. Ha a nő szerelmes beléd, ez közel sem fogja annyira érdekelni, mint ahogy te gondolod.

A másik gyakori eset, hogy a szexuális teljesítményedre vetíted ki, hogy nem jött össze egy ígéretesnek induló párkapcsolat. Itt egyszerűen arról van szó, hogy nem kellesz eléggé, mert valami érzelmi vagy személyiségbeli dolog nem stimmel. Elmagyarázom ennek a megdöbbentő okát.

A férfiak jellemzően a szexuális teljesítményükön keresztül mérik a párkapcsolatuk sikerességét, vagy épp sikertelenségét. A saját igényeikből indulnak ki (azaz, hogy a szex létfontosságú). Ez még akár logikusnak tűnhet azonban nem az, legalábbis női szemszögből. Hányszor mondtad már magadnak te mindent megadtál neki szexuálisan, odafigyeltél rá, kielégítetted és mégsem jó neki semmi? A nők biztonságra, simogatásra, összebújásra, szerelemre, romantikára, kedvességre, lelkizésekre vágynak, és csak utána következik a szexualitás. Általában ezeken a „területeken” sokkal előbb sérül valami, csak a férfi saját igényeiből indul ki, ami szexközpontú.

A nő érzelemközpontú. Erről van egy sajátos meglátásom: férfiak nagyobb valószínűséggel jutnak el a csúcsra szexuális együttlét közben, mint a nők. Ezt jelentős kutatások igazolják. Megjátszott orgazmusok a nők körében elég gyakoriak, majd máskor térjünk vissza erre. A pénisz és a csikló nagyon hasonlóak egymáshoz. Mindkettőben rengeteg idegvégződés található, amelyeknek a megfelelő módon történő ingerlése orgazmushoz vezethet. A nők képesek lehetnek rövid időn belül többszörös orgazmusra is. Ezzel szemben a férfiaknál korlátozott egy adott időn belül elérhető merevedések, orgazmusok száma (tantrikus vonalakkal nem foglalkozom).

Mekkora paradox helyzet ez? A nők lennének képesek a többszöri orgazmusra biológiailag. Sokan közülük nem jutnak el a csúcsra és meglepő módon jelentős részük nem is keres erre megoldást. Miért nem keresnek a nők erre megoldást? A téma megér egy külön fejezetet. Nézzük meg röviden, a válaszom: mert nem annyira fontos a szexualitás nekik, de ha arról kell naphosszat csevegni, hogy a párjuk már megint mit nem csinált jól, napokig képesek a semmit elemezni, mert ezek érzelmileg érintik meg őket. Ellentétben a férfiakkal, akiket a „teljesítménykényszer hajt”, hogy minél többször és rövidebb időn belül álljon fel a péniszük és a párjuk élvezzen lehetőleg sorozatban. Ismeretlen okokból kifolyólag a férfiak az ejakuláció után úgynevezett refrakter periódust élnek át, vagyis némi pihenőidőnek kell eltelnie, amíg a péniszt újra izgalmi állapotba lehet hozni. Ez az idő teljesen egyénfüggő. Előfordulhat, hogy valakinek egy teljes nap is szükséges a regenerálódáshoz. Kérlek, ne aggódj, ha pihenőidőre van szükséged, ettől még nincs merevedési zavarod.