+36 70 238 7093 eniko@szexkonzultacio.hu

Korai magömlés

Kezelése

Szerezd vissza a szexuális teljesítményedbe vetett bizalmadat

Korai magömlés kezelése az önbizalmad felépítésével.

Sok férfit mardossa a bűntudat, hogy nem tudja a partnerét kielégíteni, mert túl gyorsan megtörténik a magömlése. Legrosszabb, hogy félnek segítséget kérni, pedig semmi kellemetlen nincs ebben, és szakszerű segítség is elérhető. A többszöri kudarcélmény olyan erős szorongást tud kiváltani a férfiakban, hogy már nemcsak korai magömléssel fog küszködni, hanem merevedési zavarral is. Ebből következnek majd az önértékelési és párkapcsolati problémák. Végén már magadról sem hiszed el, hogy elég jó vagy…

Cselekedj időben, mert a korai magömlésnek sokszor kísérő tünete a kezdődő merevedési zavar. Miért? Az ügyfél a merevedés fenntartására koncentrál és az idegrendszerének, azt az üzenetet küldi, hogy minél előbb be kell fejezni, (hogy legalább arra a kis időre megmaradjon az erekció).

Párod férfiistenként tekint rád?

Igazán szomorú eset, amikor a férfinak azért alakul ki a korai magömlése, mert a párjától nem kap visszajelzést, hogy kívánja, vagy érdeklődést mutatna iránta. Ennek eredményeként minél gyorsabban igyekszik megszabadulni ettől a frusztráló helyzettől, és gyorsan ejakulál. Ahogy telik az idő, és minél több negatív megerősítést kap, kezdődnek az erekciós problémák. Végül a férfi kezdi magát megsemmisülve érezni.

A szexológia tudománya az alábbi módon határozza meg a korai magömlést: olyan állapot, mely bármely életkorú férfit érinthet és meglehetősen gyakran fordul elő. A kifejezés azt jelenti, hogy az érintett férfi nem képes szabályozni az orgazmus és ejakuláció idejét.  A korai magömlés jellemzően lelki eredetű. Ez az állapot nem betegség, és nem is olyan zavar, amitől tartani kellene. Szakszerű gyakorlással visszanyerheted a kontrollt a péniszed felett.

A korai magömlés típusa:

  1. Még az előjáték alatt megtörténik. Tehát be sem tud hatolni.
  2. A behatolás pillanatában történik meg.
  3. A behatolástól számítva 2 percen belül történik meg. Ez a legjellemzőbb.
  4. Rendkívül ritka eset, amikor mechanikus inger nélkül történik az ejakuláció.

Amit ritkán mondanak el neked, hogy a korai magömlés valójában egy viszonylagos meghatározás. Véleményem szerint leginkább az jelenti gondot, ha maga a behatolás sem tud megtörténni. Ha ilyen gondod van, mindenképp keress fel egy szexológiai szakembert!

Nézzük a leggyakoribb tévhiteket:

  • Ha nincs a partnerednek hüvelyi orgazmusa, mert önmagában képtelen rá. Igazából lényegtelen mennyi időt töltetsz bent. Az ideális időről alkotott elképzeléseddel csak magadnak csinálsz egy stresszfaktort. Stressz egyenlő az erekciós problémákkal.
  • Megfelelő előjáték esetén (partnertől függően) sok nő jóval rövidebb idejű aktussal megelégszik, mint ahogy az a köztudatban benne van.
  • Vannak olyan hölgyek, akiket kifejezetten a rövid aktus izgat.
  • Ha 2 perces behatolás alatt mindkét fél eljut az orgazmusig, akkor szintén nem jelent gondot a korai magömlés.
  • Ha hosszú ideje nem volt erotikus élményben részed, előfordulhat néha korai elmenetel.
  • Új párkapcsolat elején a felfokozott izgalmi állapot miatt létrejövő „korai magömlés” teljesen természetes az első néhány alkalommal.

A férfiasság fokmérője a hétköznapokban kezdődik, nem pedig az ágyban

Senki nem születik magömlést kontrolláló genetikai képességgel! A magömlés egy ingerre adott automatikus válasz, hasonló a vizeléshez, melyet egyetlen módon irányíthatsz: ha megtanulod, hogyan kell. Meglepően hangzik, szerintem nincs erre mindig szükség. Neked szükséged van erre? Sokkal fontosabb, hogy a partnereddel kerülj szinkronba, erre nagyszerű technikák vannak. Számos esetben a szexuális félreértések eloszlatásán múlik a „korai magömlés megszűntetése”. Tévhit, hogy az összhang minősége a percek számával mérhető. Ha mindenki boldog akár egy 2 perces szeretkezéssel, akkor ez a tökéletes. Hidd el magadról, hogy jó, amit csinálsz!!! Azonban azt tapasztalom, hogy nem szoktátok elhinni. Férfiasságotokat többnyire azzal azonosítjátok, hogy hány percet bírtok az ágyban. Ehhez még társulnak a méretbeli kérdések széles skálája. Sőt, van egy rendkívül paradox helyzet. Hosszan szeretnétek bírni, de közben a partneretek meg minél gyorsabban jusson el a csúcsra. Ezt az időt azzal azonosítjátok, hogy mennyire kíván titeket.

Ha kívánhatnál hány percet töltenél bent?

Egyértelműen azt gondolom erről, hogy a legtöbb férfi irreális álomvilágban él azzal kapcsolatosan, hogy hány percig tart egy „ideális” szeretkezés. Jellemzően saját magukat helyezik egy teljesítménykényszerbe. Mindenki tegye fel magának a kérdést, hány percet szeretne? A válaszok többsége 10-20 perc között szokott lenni, és a 30-60 perc sem ritka. Ez alatt a hüvelybe történő bevezetés és az ejakuláció között eltelt időt értem. A szexológiai kutatásokban többnyire 5 perc van meghatározva. Összegezve 2-5 perc között van az átlag szintidő. Tudom, ha sok szexfilmet néztél ott magasabb szintidőket láttál. Baráti körödben a minimum teljesítmény a maratoni csúcs. Nők pedig az órákig kitartó szupermenekre vágynak XL-es mérettel. Biztos, a te fejedben is legalább egyszer megfordultak ezek a téves gondolatok. Nem csoda, ha gátlásokkal küzdesz, és elbizonytalanodtál a saját teljesítményedben. Férfiak önbizalmát gyakran befolyásolja az ágyban nyújtott teljesítményük megítélése. Azt gondolom, hogy legtöbbször nem a teljesítményeddel van gond, hanem az önbizalmaddal és a tévhitekkel.