+36 70 238 7093 eniko@szexkonzultacio.hu

 Szeretettel köszöntöm Kedves Látogató!

Mivel a konzultációkon tegeződünk, engedd meg, hogy a bemutatkozásomban is tegeződjünk, így könnyebb lesz majd személyesen folytatni.

Letava Enikő vagyok, szexológus, párterapeuta. Hivatásszerűen foglalkozom a szexológia és párkapcsolatok tudományával. Hosszú évekig tanulmányoztam a merevedési zavarok lelki hátterét és a párkapcsolatok kialakulásának dinamikáját. Ezen a két területen szereztem a legprofibb ismereteket.

Vannak peches emberek, akik egész életükben beleragadnak ugyanabba a problémába, döntsd el hova szeretnél tartozni. A beleragadsz vagy a megoldod kategóriába?

Gondolkodtál már azon, hogyan tudnád megoldani saját helyzetedet, amikor nem is tudod, hogy valójában mi a problémádnak a kiváltó oka? Te csak egy tünetet látsz, de ezeknek a valódi okát nem látod (ha tudnád már rég megoldottad volna egyedül). Érted ugye, csak a tünetet látod! Benne vagy egy reménytelennek látszó helyzetben, és próbálsz kapaszkodókat keresni. Megértem, hogy bizalmatlan vagy, jogosan, hisz különböző dolgot próbáltál már ki eredménytelenül, és ez mind neked fájt.

Hiszek abban, hogy bizonyára azért vagy itt, mert a sok nehézség ellenére, még mindig van benned elszántság arra, hogy újra megtaláld a párodat, vagy épp visszakapd a potenciádat. Minden energiádat beleadva keresed a lehetséges megváltó praktikákat, úgyhogy megérdemled, hogy megkapd a megoldást. Mint ahogy a vízben fuldokló ember sem tudja kimenteni a hajánál fogva önmagát, így természetes, hogy te sem. Nem szégyen segítséget kérni, sőt… Hisz, mint más területeken, úgy ezen is, megengedheted magadnak azt a luxust, hogy ne érts mindenhez.

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy az orvosnak, vagy terapeutának milyen jó, mert ők nem lesznek betegek, nincsenek egészségügyi vagy magánéleti problémáik. Pedig az orvos, terapeuta, szexológus is ember. Szintén megvannak a magunk problémái, harcai, csak ezeken többnyire felül tudunk emelkedni, szaktudásunk és gyakorlati tapasztalataink alapján. Én egy tipikus nő vagyok, a női lét minden bájával és nehézségével együtt olyan, akivel akár az utcán is találkozhatnál, sőt akár találkozhatsz is. Nem vagyok mindentudó szexguru, akinek mindenre kész válasza van, viszont amikhez értek ott kiemelkedő és használható tudásom van. Mivel jól ismerem a nehézségeidet, ezért tudom, hogy van még remény, és nem számít hol tartasz most, mert az esetek nagy részében meg lehet oldani ezeket a problémákat. Kérlek, ne add fel!

Találkozzunk!

Letava Enikő

szexológus, párterapeuta

Szakmai háttér

Az életemben hamar megmutatkozott, hogy olyan hivatást fogok választani, ahol szorosan együtt fogok működni az emberekkel. Csak még azt nem tudtam, hogy pontosan mi lesz ez a terület. Először elsajátítottam a szépségipar rejtelmeit, és kozmetikusként végeztem. Azt gondoltam miután megtanultam, hogyan tudok kívülről ápolt lenni, utána a belső világomat kell fejlesztenem. Közgazdászként tanultam tovább, ahol emberi erőforrások szakon végeztem. Ezzel egy időben tanultam a párkapcsolatok dinamikájáról és tudományáról, továbbá párkapcsolati coach, face to face tréner képesítést szereztem. Az egyetemi éveim alatt sokat foglalkoztam a generációk viselkedési és szexuális szokásaival. Különböző generációs kutatásokban vettem részt, fő érdeklődési területem a generációk és a Myers-Brigss Típusindikátor kapcsolata volt. Ezzel a kutatásommal az Országos Tudományos Diákköri Konferencián 2. helyezést értem el a pszichológia-andragógia szekcióban.

Aktívan dolgoztam párkapcsolati coach-ként, és azt tapasztaltam az ügyfeleknél, hogy a magánéletükben nagyon gyakran megjelennek a szexuális jellegű problémák. Arra jutottam, hogy ezzel a területtel szeretnék mélyebben megismerkedni. Jelentkeztem a posztgraduális szexológus képzésére, ahol kitűnő eredménnyel elsajátítottam a szexológia tudományát. Ebben az időben a generációk gyermekvállalási szokásait kutattam. A továbbképzés befejezése után az egyéni- és páros konzultációkon szexológiai módszerekkel is bővítettem a párkapcsolati konzultációkat. Egy ideig szinte minden ágával foglalkoztam a magánéletbeli problémáknak, de rájöttem, hogy nem ez a leghatékonyabb konzultációs módszer. Mindig maximalista voltam, újabb megoldást kellett találnom. Legtöbb megkeresést párválasztási nehézségek miatt kaptam, és ebbe az is beletartozott, hogy bizony nem működik otthon a szex. Szakmailag nagyon felemelő volt, hogy ebben az igen kényes témában meg tudtak nekem nyílni, amit előtte soha senkivel nem mertek megosztani. Tudtam, hogy jó helyen vagyok, és megérkeztem a hivatásomhoz!

Végzettségeim: közgazdász-emberi erőforrások, szexológus, párkapcsolati coach és face to face tréner, kozmetikus.