+36 70 238 7093 eniko@szexkonzultacio.hu

Merevedési zavar típusai és megoldásuk

Ha neked nem jöttek be az azonnali megoldások vagy potencianövelők használata, akkor ez a poszt neked szól. Az utóbbi időkben belefutottam olyan esetekbe, ahol azonnali megoldást szeretek volna kapni az ügyfeleim, mert sokszor félretájékoztatták őket.
Az ED (erektilis diszfunkció) megoldása alapos körültekintést igényel, amihez nem mindenkinek van türelme, vagy épp szakértelme. Nagyon fontos az összetett kikérdezés, ami minimum 60-90 percig tart. Amit nem szeretnek hangoztatni, hogy az erekciós problémák kezelése rendkívül komplex feladat, mert többféle eredete lehet és ezekre nincsenek pirulák. Ennek nagyon egyszerű oka van, üzlet. Természetesen egyszerűbb bevenni egy csodapirulát, ami azonnali sikert „garantál”, mint önmagaddal dolgozni. A szexológiai konzultáción az első alkalom végére jutunk el addig, hogy lássuk mi okozza a merevedési zavarodat, és hogy milyen lépések szükségesek a továbbiakban. Tudom, hogy nagyon gyorsan szeretnéd megoldani a gondodat, ami érthető is. Azonban egy évek alatt kialakult erekciós zavart, nem fog egy konzultáció megoldani. Bármennyire is szeretném. Ha gyors megoldást szeretnél, keress fel urológus, andrológus szakorvost, ők valószínűleg fel fogják Neked írni a kékpirulát és társait, ha „szerencsésebbek” közé tartozol, lehet működni fog. Néha indokolt ezeknek a szereknek az adása, de többnyire nem hozzák a várt eredményeket, mint ahogy „ígérik”. Véleményem szerint jelenleg ennél gyorsabb megoldási lehetőség nem létezik. Meglátásaimat a kékpirulák és társairól a merevedési zavar kezelése menüpontomban találod.

Kiváltó okok szerint az ED (erektilis diszfunkció) lehet: csak lelki, csak testi, vagy kevert, azaz lelki és testi eredetű.

Mindenféle kivizsgáláson voltál vagy szedtél potencianövelőt és mégsem vagy elégedett, akkor ez neked szól:

A csak testi eredetű ED (tehát háttér betegség okozza) ritka. Ha egy háttér betegség hozzájárult az erekciós zavarok kialakuláshoz (ezt mindenképp orvosnak szükséges kezelni). Többnyire a sok kudarcélmény hatására a háttér betegség mellett már a lelki blokkok is létrejöttek. Gyakorlatban ez úgy néz ki, sikeresen kezelik az háttér betegségét, de az ügyfél ennek ellenére azt tapasztalja, hogy még mindig nem működik megfelelően a pénisze. Az évek alatt kialakult kudarcélményeket az idegrendszer „nem felejti csak úgy el”. Ezekre nem hatnak a potencianövelők. A lelki blokkok a kezelése (ezekkel foglalkozik a szexológia területe) szintén szükséges ahhoz, hogy újra magabiztosan menj a hálószobába és rendeződjön a merevedésed.

Ha van reggeli vagy spontán merevedésed

Ha egészséges férfi vagy, és van reggeli vagy spontán merevedésed jellemzően az erekciós gondodat valami lelki tényező okozza. A jó hír, hogy nincs olyan szervi eltérésed, ami kihatna az erekciódra. Tudom, azonnal szeretnéd a problémát megoldani és valami rögtön működő csodamódszert kapni. Sokan csak a saját tapasztalatuknak hisznek. Neten rengeteg csodamódszer ígérkezik, ha ezekre van szükséged bármikor kipróbálhatod valószínűleg csak a pénztárcád lesz vékonyabb. Nálam a szakmaiság az első és az önmagaddal történő munkát nem lehet kihagyni. Egy hosszú idő alatt kialakult potencia zavar olyan lelki blokkokat, stresszt alakított ki, amelyeknek a feloldásához több szexológiai konzultáció szükséges.

Van, amikor egy alkalom is elég

Előfordulhat, hogy a merevedési zavarodat egy esetleges szexuális „tévhit” okozza. Ilyen eset lehet pl. kutya bent van a hálószobában, baba sír, egyszerűen csak fáradt vagy stb. Kiváltó ok megszüntetésével az erekciód is újra helyreáll.