+36 70 238 7093 eniko@szexkonzultacio.hu

Légy újra potens – a nyitány…

Sziasztok, nagyon örülök, hogy itt vagytok a blogomban, és olvassátok! Ahogy az időm és az „írói vénám” engedi, bejegyzéseket fogok írni. Lehet, mindenféle hangzatos szavakat kellene használnom, mint tabudöntögetés, mítoszok lerombolása, szakrális energiák egyesítése, harmadik dimenziós orgazmusok stb. Ezek nem lesznek, helyette lesz az egyszerűség. A szösszenetek a saját nézőpontomat tükrözik, ha szükségesnek érzem, szakirodalmat fogok használni. Szeretném a szexualitással és párkapcsolatokkal összefüggő nehézségeket más meglátásokba helyezni, mindenféle csodamegoldás nélkül, ami neked is segíthet.

A hivatásom, hogy merd megoldani az intim dilemmáidat

Célom, hogy érezd, hogy nem vagy egyedül a problémáddal és bármikor kérhetsz segítséget mindenféle szégyenérzet nélkül. A kényes területet érintő gondok ugyanolyan hétköznapiak, mintha fájna a fejed. A probléma megoldása ott kezdődik, hogy mersz beszélni a problémádról. Ennek következő lépése, hogy értő fülekre találjon. Ennél a pontnál szokott az elakadás lenni, hogy nem talál valójában értő fülekre. Az utolsó mondtatom adta az ötletet, hogy mivel nyissam meg a „Légy újra potens” blogomat!

Értő fülek keresése

Mind a párkapcsolatok, mind a szexológia tudománya igen sokrétű, mert sok benne az egyéni változó. Összetett, mint bármely más egészségügyi probléma legyen az akár lelki vagy testi. Nem meglepő, hogy a pszichológusok, az orvosok, a szexológusok és egyéb szakemberek eltérő véleményen vannak az állapot mögött meghúzódó fizikai és pszichológiai tényezők fontosságáról. Képzeljük el, mi lenne, ha létezne képalkotó vagy mérhető diagnosztika a szerelmi problémákra. Szerinted min változtatna?  Meg fogsz döbbenni, véleményem szerint leginkább semmin. Ennek oka, hogy sokkal egzaktabb dolgokat sem tudnak, mindig egyértelműen meghatározni. Legyen az mondjuk egy ultrahang felvétel. Elmész 5 helyre és elképzelhető, hogy 5 egymástól totál eltérő véleményt fogsz kapni. Nem meglepő, hogy ilyenkor csak egyre jobban stresszeled magad, mert megint nem kaptál megoldást. Itt a kérdés mindig az, hogy neked segített-e? Az emberi természet velejárója, hogy szeretünk mindent gyorsan megoldani.  Gyors megoldás általában akkor lehetséges, ha a következményeket „kezeljük”. Ezt kérlek, értsd jól! Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Ha valakinek mondjuk merevedési zavar van és bevesz egy Viagrát, azzal csak valaminek a következményét szüntette meg (feltéve, ha sikerült megszüntetni), nem pedig a főproblémát. Azt mondom, hogy megoldás kulcsa pedig a főproblémában rejtőzik… Innen folytatjuk!